Alta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli sinulla silti jää kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@joblan.fi

Mikä on Joblan?

Joblan.fi on suomalaisen Liona Media Oy:n omistama verkkosivusto, jossa pystyt tarjoamaan omia palveluitasi asiakkaille. Sivusto tarjoaa varaus ja maksujärjestelmän jonka avulla omien palveluiden myyminen on helppoa, sekä vaivatonta. Maksaminen toimii järjestelmämme kautta, jolloin sinun ei tarvitse kuin ilmoittaa tilinumero, johon haluat maksun tulevan. Maksu tapahtuu ilmoitetulle tilille sen jälkeen, kun asiakkaan tilaamaa toimeksianto on suoritettu. Joblan.fi hoitaa puolestasi palveluiden myynnistä perittävien ALV maksujen suorittamisen. Palvelumme ei veloita kiinteitä kuluja sivuston käytöstä. Sivujen kautta tapahtuneesta myynnistä veloitamme palvelumaksun. Toimitamme maksun yhteydessä sähköpostiisi kuitin, josta näet ALV maksun ja Joblan.fi palvelumaksun eriteltynä.

Kuinka paljon on palveluntuottajan palvelumaksu?

Veloitamme palveluja järjestäviltä henkilöiltä 6 %:n palvelumaksun. Palvelumaksun määrä lasketaan palvelujen tuottajan palvelulle asettamasta hinnasta. Näet palvelumaksun määrän, heti kun olet asettanut hinnan palvelullesi ja se vähennetään automaattisesti palvelun tuottajalle maksettavasta maksusta.

Mikä ALV on ja miten se koskee minua?

ALV tarkoittaa arvonlisäveroa, ja se on tavaroiden ja palvelujen arvosta perittävä vero. Joblan.fi veloittaa ALV:a palvelumaksuistaan Suomessa. ALV peritään maksun yhteydessä, ja se perustuu asiakkaan varauksesta perittävän palvelumaksun loppusummaan. Jos muokkaat varaustasi, ALV muuttuu palvelumaksuun tulleiden muutosten mukaan.
ALV vähennetään palvelumaksustasi ja se perustuu kunkin varauksen osalta tarjotun palvelun maksun loppusummaan.

Minkälaisia palveluita voin myydä?

Joblan.fi sivuston kautta yritykset ja yksityiset voivat tarjota haluamiaan palveluita, mikäli ne eivät ole Suomen lain vastaisia, eivät edistä lain rikkomista ja eivät ole hyvän tavan vastaisia. Tarkistamme aina palvelusi sallittavuuden ennen kuin se tulee näkyviin sivustolle. Lisäksi sivustolla vierailevilla on myös oikeus ilmiantaa asiaton palvelu, jolloin voimme poistaa sen.

Kuinka hinnoittelen palveluni?

Palvelun hinnoittelu tapahtuu hallintapaneelissa palvelun lisäämisen yhteydessä. Voit muuttaa oman palvelun hintaa halutessasi koska tahansa palvelun lisäämisen jälkeenkin. Kun hinnoittelet palvelua niin otathan huomioon että syöttämäsi summaan on laskettu ALV-vero mukaan. Tarkemmat ohjeet hinnoitteluun löydät ohjeista.

Kuinka minulle maksetaan?

Maksu suoritetaan palveluntuottajan ilmoittamaan tilinumeroon 1-3 pankkipäivän kuluessa suoritetusta toimeksiannosta. Sähköpostitse toimitettavasta maksukuitista näet tilillesi maksettavan kokonaissumman.

Mitä yksityinen palveluntuottaja tarvitsee ?

Yksityinen palveluntuottaja tarvitsee Omapaja tunnukset tarjotakseen palveluita sivuston kautta, mikäli hän ei ole yksityinen elinkeinonharjoittaja, jolla on voimassa oleva Y-tunnus. Pajayrittäjät ovat yrittäjän eläkelain mukaan yrittäjiä, vaikka toimivatkin ilman omaa y-tunnusta. Verotuksellisesti pajayrittäjät ovat palkansaajia, joten pajayrittäjien ei tarvitse pitää omaa kirjanpitoa, eikä maksaa ennakkoveroja tuloistaan. Omapajan maksama korvaus työstä on palkkaa, josta Omapaja toimittaa ennakonpidätyksen pajayrittäjän verokortin mukaisesti. Omapajasta löydät lisää tietoa tästä.

Varauksen peruuttaminen?

Palveluntuottajat määrittävät palvelu kohtaisesti onko varaus peruutettavissa ja mihin asti. Peruutus tilanteissa asiakkaalle korvataan 90% kaupan kokonaissummasta. Ennen palvelun ostoa näet onko varaus peruutettavissa, ja jos on niin mihin asti.